;

Parkinson is een vervelende neurologische aandoening die gepaard gaat met een breed scala aan symptomen, zoals trillen, stijfheid, traagheid van beweging en evenwichtsproblemen. De behandeling van Parkinson is veelal “op maat” omdat symptomen naar verloop van tijd kunnen veranderen. Vaak worden ook specifieke Parkinson medicijnen gebruikt om de symptomen te beheersen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Het juiste beheer van deze medicatie is essentieel, want dit kan een zeer positieve invloed hebben op de beperking van de symptomen. Hiervoor zijn gelukkig al veel hulpmiddelen te vinden zoals herinneringsapps, medicijndozen en -dispensers. Kijk voor een overzicht eens op de Vilans Hulpmiddelenwijzer.

Maar wat als je gezellig een dagje uit wilt of op vakantie met familie? Hierbij kan een goede medicijntas voor Parkinson medicijnen een onschatbare hulp zijn!

In dit blog zullen we de 5 voordelen bespreken van een Medimee medicijntas, en waarom het voor Parkinsonpatiënten hun dagelijkse leven kan vergemakkelijken.

Medimee – zorgt voor u!

 

Tijdigheid en therapietrouw

Een van de kenmerkende eigenschappen van Parkinson is het schommelende verloop van symptomen, wat vaak leidt tot ‘on-off’ periodes. Het is van cruciaal belang om medicatie op tijd in te nemen om deze schommelingen te minimaliseren.

Parkinson Medicijnen

Een goede medicijntas kan helpen bij het netjes gesorteerd houden van verschillende medicijnen, inclusief de bijsluiters en originele doosjes. Dit is met name belangrijk, om altijd terug te kunnen vinden hoe vaak en in welke hoeveelheid een bepaald medicijn ingenomen moet worden.

Een app kan eventueel verdere ondersteuning bieden met het te volgen schema en de juiste dosering. Deze kan ook alarmeringen of timers bevatten om ervoor te zorgen dat de medicatie op het juiste moment wordt ingenomen.

Kortom, een medicijntas voor Parkinson kan de therapietrouw bevorderen.

 

Overzicht en organisatie

Het beheren van meerdere medicijnen kan ingewikkeld zijn. Medicijnen kunnen bijvoorbeeld op verschillende momenten uitgereikt worden, en ook het merk medicijn (en de kleur van bijvoorbeeld de pillen) kan naar verloop van tijd veranderen, bijvoorbeeld door veranderingen in de therapie, of door wijziging van de leverancier van de medicijnen.

Parkinson Medicijnen

Een medicijntas biedt een georganiseerde opslagruimte voor verschillende medicijnen, zodat de patiënt niet hoeft te zoeken naar de juiste pillen. Dit zorgt voor minder stress en meer efficiëntie in de dagelijkse routine.

Medimee tassen bevatten 5 tot 7 grote, aparte ritsvakken waar pillenstrips, bijsluiters en (opgevouwen) verpakkingen per type medicijn opgeslagen kunnen worden. Hiermee kan je een “waterdicht” medicijnmanagement bereiken, en is het risico op vergissingen tot een minimum beperkt!

Parkinson Medicijnen

Daarnaast zijn al de Medimee tassen voorzien van grote, goed hanteerbare ritsen, zodat ze in vrijwel iedere situatie makkelijk te openen en gebruiken zijn.

Parkinson Medicijnen

Gemak dient de mens!

 

Mobiliteit en onafhankelijkheid

Parkinson kan de mobiliteit van patiënten beperken, en soms hebben ze moeite met lopen of het dragen van zware tassen.

Een speciaal ontworpen Medimee medicijntas voldoet aan de belangrijkste behoeften van de patiënt, zoals een handige polsband en een groot handvat voor gemakkelijk dragen. Dit verbetert de onafhankelijkheid en vermindert de last van het meenemen van medicatie.

Parkinson Medicijnen

Dingen die onafhankelijkheid en zelfstandigheid bevorderen, dragen bij aan het psychologisch welzijn van Parkinsonpatiënten. Ze helpen hen om hun eigenwaarde te behouden en zich minder afhankelijk te voelen van anderen.

 

Noodgevallen en reizen

Een medicijntas is niet alleen handig voor dagelijks gebruik, maar kan ook van vitaal belang zijn in noodsituaties of tijdens het reizen.

Het compacte formaat van een Medimee medicijntas maakt het gemakkelijk om deze mee te nemen tijdens uitstapjes of vakanties, zodat de behandeling onderweg niet in gevaar komt. Daarnaast kunt u met een Medimee tas uw medicijnen perfect organiseren voor op reis, zodat er ook bij de douane geen gedoe en vertraging ontstaat. Hoe? Bekijk deze video:

Het geintegreerde ID kaartje op de achterkant van een Medimee tas kan persoonlijke en medische informatie en noodcontacten bevatten, wat van onschatbare waarde is als er zich onverwachte complicaties voordoen.

Parkinson Medicijnen

En nog iets: Medimee tassen zijn gemakkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld een GPS tag sleutelhanger aan de speciale ring voor accessoires – lees er meer over in dit blog. Hiermee zijn Parkinson medicijnen en toebehoren ten allen tijde met behulp van een smartphone terug te vinden in geval van nood – wel zo’n fijne gedachte!

 

Zorgverleners en mantelzorg

Een Medimee komt niet alleen de patiënt ten goede, maar ook de zorgverleners en mantelzorgers. Ze verminderen de belasting door het bieden van “peace of mind” omtrent de goede inname en beveiliging van Parkinson medicijnen.

Parkinson Medicijnen

Medimee tassen zijn gemaakt om medicijnen en toebehoren makkelijk en compact mee te nemen, en kunnen eventueel door middel van een bagageslot beveiligd worden tegen ongewenste toegang tot de medicijnen – lees er meer over in dit blog.

Parkinson Medicijnen

 

De beste hulp bij uw Parkinson medicijnen

Kortom, een medicijntas voor Parkinson medicijnen is veel meer dan alleen een praktisch accessoire; het is een cruciaal hulpmiddel voor het beheer van medicatie en het verbeteren van de zelfstandigheid en algehele levenskwaliteit.

Het biedt ondersteuning in het dagschema, organisatie, mobiliteit, en geeft gemoedsrust in noodsituaties. Het is een onmisbare metgezel voor degenen die met Parkinson leven, alsmede hun naasten, de zorg en mantelzorg.

Het helpt bij het omgaan met de dagelijkse uitdagingen die de ziekte met zich meebrengt en stellen patiënten in staat om een actiever en meer bevredigend leven te leiden.

 

Bekijk hieronder onze andere blogs:

Volg ons op Social Media voor het laatste nieuws!